Zonne- of windwijzer van zonnewijzers-windwijzer.nl

Zonnewijzers-windwijzer.nl:  handige tips

Het is leuk om uw eigen tuin een echt uniek karakter te geven. U kunt dit doen door bijvoorbeeld een zonne- of windwijzer van zonnewijzers-windwijzer.nl te plaatsen. Het geeft uw tuin echt wat speciaals en het maakt niet uit of u nu een balkon, een kleine stadstuin of een grote landelijke tuin heeft, het zal uw tuin zeker voorzien van karakter.

Neem eens een kijkje bij de vele modellen op zonnewijzers-windwijzer.nl en u zult versteld staan over de vele mogelijkheden. Als u eenmaal de knoop heeft doorgehakt en besloten heeft om een zonne- of windwijzer in uw tuin te willen plaatsen, dan kunt u op zonnewijzers-windwijzer.nl gemakkelijk uw bestelling plaatsen. Uw product zal dan zo spoedig mogelijk worden afgeleverd.

Op welke plek

Een windwijzer kunt u het beste op een plaats neerzetten waar deze echt tot zijn recht komt. Dit kan op de schutting zijn of op het dak van de garage, een schuurtje of een tuinhuisje. Het is leuk als de wind vrij spel heeft en uw windwijzer zo af en toe eens prachtig kan dansen op de beweging van de wind.

Onderhoud

Om te voorkomen dat uw windwijzer gaat piepen en kraken kunt u deze voor de bevestiging even invetten met wat smeerolie of vet.

  • Het is het beste voor uw wind- en zonnewijzer als u deze een kleine jaarlijkse onderhoudsbeurt zult geven.
  • Haal de wijzer eventueel van het dak en maak hem goed schoon.
  • Let wel op dat u de windwijzer weer waterpas terugzet voor het allerbeste resultaat.
  • Let vooral goed op dat de staaf waar de wijzer op staat heel is en aan alle kanten waterpas staat om de wijzer goed rond te kunnen laten draaien.

Thema’s

Kies voor een thema van de windwijzer dat past bij uw tuin. Voor de één kan dit het ouderwetse haantje zijn terwijl een ander misschien een adelaar mooier zal vinden. De vele modellen staan afgebeeld op de site van zonnewijzers-windwijzer.nl. Aan de hand van de letters op de windwijzer kunt u aflezen uit welke richting de wind komt. Kijk goed naar de letters O,W,N en Z.

Windwijzers worden ook wel eens windhaan, windvaan of weerhanen genoemd. Leuke tips over het plaatsen van een windwijzer kunt u vinden op zonnewijzers-windwijzer.nl.

Op zoek naar meer tuin & Groen? Lees verder