Het aanbrengen van kruipruimte isolatie

Het aanbrengen van kruipruimte isolatie is geen moeilijke klus, je dient alleen wel te weten hoe je deze ruimte dient te isoleren. Indien je deze kennis niet hebt, dan is het aan te raden om een specialist in te schakelen voor het isoleren van de ruimte onder je woning. Voor de mensen die besluiten om dit te doen, hebben wij dit artikel geschreven. Lees dus, voordat je contact opneemt met een isolatiespecialist, dit artikel zodat je weet wat je van kruipruimte isolatie kunt verwachten.
 

Inspectie voor het aanbrengen van kruipruimte isolatie

 
Wanneer je contact opneemt met een isolatiebedrijf voor het isoleren van de kruipruimte, dan is het gebruikelijk dat een expert de ruimte onder de woning komt inspecteren. Zaken die worden bekeken zijn onder andere de hoogte van de kruipruimte, of de ruimte vrij is van puin en hoe hoog het vochtgehalte onder de woning is. Als al deze zaken in beeld zijn gebracht, dan kan de offerte worden opgesteld.
 

Geschikte isolatiematerialen

 
Sommige isolatiematerialen zijn niet geschikt om zelf in de kruipruimte aan te brengen.Voor het isoleren van de kruipruimte bestaan er vele soorten isolatiematerialen. We zullen enkele van de meest gebruikte materiaalsoorten in het kort aankaarten.
 

Isolatiematrassen

 
Isolatiematrassen worden op de bodem in de kruipruimte aangebracht. Het effect hiervan is dat het onder de vloer warmer wordt en het warmteverlies gereduceerd wordt. Ook zal het vochtgehalte in de kruipruimte dalen, aangezien vocht altijd naar de koudste plek in huis trekt en de temperatuur in de ruimte onder woning juist stijgt door het aanbrengen van het isolatiemateriaal. De matrassen dienen handmatig te worden bevestigd. Het is dus van groot belang dat de ruimte hoog genoeg is om in te kunnen werken. Als dat niet het geval is, dan kunnen piepschuimen chips een goede oplossing zijn om de ruimte onder de woning te isoleren.
 

Piepschuimen chips

 
Piepschuimen chips (ook wel polystyreen chips genoemd) worden gemaakt van piepschuim dat gerecycled is. Het grote voordeel van de piepschuimen chips is dat verdamping in de kruipruimte wordt voorkomen en dat de bodem kan opwarmen. Hierdoor neemt het vochtgehalte in de ruimte onder de woning af. Wanneer er een laag van ongeveer dertig tot vijfendertig centimeter chips in de kruipruimte wordt aangebracht, dan zal het effect vaak al naar tevredenheid zijn. Voor degenen die zo milieuvriendelijk mogelijk een kruipruimte willen isoleren zijn schelpen een geschikt isolatiemateriaal.
 

Schelpen

 
Bij wijze van spreken zou je zelf een grote lading schelpen kunnen verzamelen om die gelijkmatig over de bodem in de kruipruimte te verdelen. De schelpen die worden gebruikt voor het isoleren van de ruimte onder de woning zijn namelijk in feite exact dezelfde schelpen die je op het strand aan zee kunt vinden. Wanneer je een flinke lading van deze schelpen in de kruipruimte stort, dan behoren vochtproblemen, een muffe lucht en schimmelgroei in de ruimte al snel tot het verleden. Laat deze klus echter altijd uitvoeren door een kruipruimte isolatie specialist omdat zei weten hoe ze de laag het beste kunnen aanbrengen.
 

Nog belangrijk

 
Vergeet niet dat wanneer je kruipruimte isolatie wilt aan laten brengen, je ervoor zorgt dat de ruimte goed geventileerd kan worden. In sommige huizen zijn er helaas geen ventilatieopeningen die met de kruipruimte zijn verbonden. Het is dan belangrijk dat je deze voorzieningen laat aanbrengen, zodat het materiaal dat voor de kruipruimte isolatie is gebruikt zijn werk goed kan doen. Tot zover dit artikel. Bekijk deze video over kruipruimte isolatie voor meer informatie over het isoleren van de kruipruimte.