Mollen verjagen uit de tuin

Al eeuwenlang is het een ergernis van mensen die een mooi gazon in de tuin hebben liggen. Opeens doen er zich molshopen voor en daar zat je nou net niet op te wachten. Natuurlijk ga je op zoek naar informatie over het bestrijden van mollen en dan kom je al snel uit bij een artikel zoals deze.

Hier vind je veel informatie omdat we direct ingaan op de belangrijkste vragen die mensen hebben over het bestrijden van mollen. Je vindt hier bovendien gelijk een goede tip voor een nieuwe bestrijdingsmethode die u periodiek kunt toepassen om voorgoed van de mollen af te komen!

Een nachtmerrie voor je gazon

Zoals genoemd is de mol al sinds jaar en dag een ware nachtmerrie voor mensen die hun gazon mooi willen houden. Vroeger werd er voornamelijk voor gekozen om de mollen te vangen op de traditionele manier, een mollenvanger was destijds dan ook een belangrijk beroep in de maatschappij. Tegenwoordig zijn er nauwelijks mollenvangers meer omdat er steeds meer bestrijdingsmiddelen bijkomen die mensen zelf kunnen toepassen.

Twee eenvoudige manieren om de mol te verjagen zijn:

De inzet van elektrische apparatuur

De methode om mollen te verjagen is die van de inzet van apparatuur wat elektrische trillingen en schokken veroorzaakt. Mollen zijn blind en angstig voor directe trillingen. Helaas is dergelijke apparatuur wel enigszins aan de prijzige kant, anderzijds is het een beproefde methode.

Let wel, zodra u de apparatuur niet meer gebruikt kunnen de mollen weer terugkeren. Dan is het een kwestie van enkele dagen het apparaat weer inzetten om de mollen weer een tijdje ‘het bos in te sturen’.

Carbid om mollen te verjagen

Een manier die beter werkt op de lange termijn is het bestrijden van mollen met carbid. Door de chemische reactie tussen water en carbid komt er een gas vrij die een nare geur veroorzaakt. Deze nare geur zorgt er voor dat de mollen snel ergens anders onderdak zoeken. Omdat de lucht en de carbid kan blijven hangen zullend de ongewenste dieren bovendien niet snel terugkeren.

Op zoek naar meer tuin & Groen? Lees verder