Dubbel glas in huis

Een zonnig en geïsoleerd huis en daarbij kosten besparen? Dan is dubbel glas waarschijnlijk de oplossing. Dubbel glas voorkomt dat het glas afkoelt en dat het in huis ook kouder wordt. Zoals bij enkel glas de warmte naar buiten geleidt, bestaat de tussenruimte van het dubbelglas uit droge lucht, dat als isolatie werkt door de warmteweerstand, waardoor de warmte in huis blijft.

Voordelen dubbel glas

Tegenwoordig kiest men alleen nog maar voor dubbel glas, het geeft dan ook een voordeliger energielabel aan het huis. Daarnaast is het ook comfortabeler omdat er geen koude luchtstromen vanaf het raam komen. Dubbel glas werkt isolerend voor geluid, maar bovenal voor de warmte. Deze isolering kan wel tot 280 euro per jaar besparen op stookkosten. Ook voor een oud huis is dubbel glas voordelig, want hoe meer isolatie, des te groter de besparing op lange termijn. Zorg wel dat de hele muur geïsoleerd wordt om tot het beste resultaat te komen.

Dubbel glas prijzen

Maar betekent een hogere prijs ook direct een betere kwaliteit dubbel glas? Nee, dat hoeft zeker niet zo te zijn. Per aanbieder zal het verschillen, dus het is verstandig om gratis een aantal offertes op te vragen om de prijzen te vergelijken. Bij dubbelglasprijzen.net kunt u overzichtelijk de prijzen van dubbel glas te bekijken.

Soorten dubbel glas

Voor 65 euro per vierkante meter heeft u al dubbel glas. U kunt kiezen voor de mogelijkheid zon- of brandwerend glas, subsidie dubbel glas of HR glas. Een luxe uitvoering of liever een goedkopere oplossing, er zijn veel opties mogelijk. Dubbel glas naar uw smaak, budget en wensen en bespaar kosten in de toekomst!