Aanleggen van kunstgras

Soms kan kunstgras een uitkomst vormen in tuin of op balkon. Denken we bij kunstgras voornamelijk aan gebruik op balkon of dakterras, maar ook in de tuin kan kunstgras een prima meerwaarde bieden. Vooral wanneer het gaat om kleine, vlakke gedeeltes van de tuin, is kunstgras een uitkomst. Er komt geen grasmaaier aan te pas, maar ook onkruid krijgt nauwelijks een kans. Altijd een strak, klein kunstgrastapijt, wat ook uitermate kindvriendelijk is. Niet voor niets wordt kunstgras vaak gebruikt als ondergrond bij speelstellen, tezamen met rubberentegels. 

Kunstgras leggen, hoe doe je dat?

Kiest u uit praktische overwegingen voor kunstgras, dan koopt u dit ofwel bij een tuincentrum of bouwmarkt, of u besteld via internet. Maar dan? Om kunstgras te leggen zult u een specifieke ondergrond moeten creeëren, dit is afhankelijk waar het gelegd wordt. Komt het op balkon dan volstaat een ander type ondergrond dan in de tuin, waar u ook te maken krijgt met een onkruiddoek. De ondergrond zal daarnaast geëgaliseerd moeten worden. Zelf doen, of toch maar laten doen? Wanneer u een duidelijke instructie video bekijkt op Youtube, krijgt u direct een idee wat er voor nodig is om kunstgras te (laten) leggen en kunt u besluiten of u dit zelf gewoon kunt uitvoeren, of dat uitbesteden voor u de beste keuze is. 

Bekijk de video op Youtube: Kunstgras kopen en laten leggen

Rubrieken