Het onderhoud van gietvloeren

Gietvloeren komen al jaren voor in bedrijven. Veel ondernemingen kiezen voor gietvloeren om hun hoogstaande kwaliteiten, zoals de slijt-, kras- en kleurvastheid, de enorm lange levensduur, de onderhoudsvriendelijkheid, de optimale stevigheid en de mooie uitstraling. Echter, deze hoge kwaliteiten zijn bij particulieren natuurlijk ook niet onopgemerkt gebleven. Schakel bijvoorbeeld een specialist zoals Gietvloer Dordrecht in. Steeds meer particulieren besluiten om een gietvloer te laten realiseren in hun woning, zeker wanneer zij zeker zijn dat zij nog vele jaren in de woning zullen blijven wonen.

Vloeronderhoud voor gietvloeren

Wat is er nu nodig om een gietvloer zo lang mogelijk als nieuw te houden? Niet veel! Helemaal niet veel zelfs, want een gietvloer is onderhoudsarm. Parketvloeren, tapijten en bijvoorbeeld houten vloeren hebben periodiek onderhoud nodig om de levensduur te verlengen, maar bij gietvloeren is dit absoluut niet nodig. Het enige wat gietvloeren nodig hebben om mooi te blijven is een dweilbeurt, en hierbij hoeft niet eens schoonmaakmiddel gebruikt te worden. Enkel water is voldoende om de gietvloer goed te reinigen. Lees ook onze gietvloer tips over het reinigen. Uiteraard mag er wel schoonmaakmiddel worden gebruikt voor een lekker luchtje na de dweilbeurt, maar het is slechts optioneel.

Ideaal voor wie niet van schoonmaken houdt

Dagelijks de vloeren dweilen of ieder kwartaal een tapijtreiniger laten komen om het tapijt weer te doen stralen; het is bijzonder vervelend. De gietvloeren zijn ideaal op alle vlakken, en dus ook op het gebied van schoonmaak en onderhoud. Er zijn geen naden waar vuil in gaat zitten en vloeistof trekt niet in de vloer om daar vlekken te veroorzaken. Meer dan een doek heeft u eigenlijk niet nodig.

Een robotstofzuiger kan voor u het lichte schoonmaakwerk ondervangen. Meer informatie over deze handige huishoudelijk hulp treft u hier:

— Reclame —