Vijf tips van een erkende loodgieter

Een loodgieter kan u met tal van verschillende werkzaamheden in en rondom uw woning van dienst zijn. Wij spraken met een erkende loodgieter uit Den Haag, die ons vijf handige tips gaf voor u als consument. Hoe kunt u bijvoorbeeld een lekkage of storing in de CV ketel voorkomen?

Tip 1: kies voor een zeefje in uw gootsteen

Om een verstopping in uw afvoer te voorkomen, is het raadzaam om gebruik te maken van een zeefje in uw gootsteen. Een zeefje houdt het merendeel van uw restafval tegen, waardoor de kans op een verstopping geminimaliseerd kan worden.

Tip 2: laat uw afvoer jaarlijks doorspuiten

Voortbordurend op de eerste tip van deze loodgieter, is het belangrijk om uw afvoer eens per jaar door te laten spuiten. Hierbij worden beginnende verstoppingen letterlijk voor u opgelost!

Tip 3: laat uw dakbedekking nalopen op scheurtjes

Een van de voornaamste oorzaken van een lekkage in woningen, is een scheurtje of gaatje in de dakbedekking van een plat dak. Dit materiaal kan na verloop van tijd gaan slijten, waarbij takjes en kleine steentjes kunnen zorgen voor scheurtjes in de dakbedekking. Het water sijpelt via deze scheurtjes bij uw dak naar binnen.

Tip 4: voer onderhoud aan uw CV ketel uit

Ook het laten onderhouden van uw CV ketel is van groot belang, om storingen tegen te gaan. U moet er toch niet aan denken, dat u zonder verwarming of warm water komt te zitten? Een loodgieter bij u in de buurt kan u hierbij helpen.

Tip 5: hulp van een loodgieter inschakelen bij leidingen leggen

Gaat u nieuwe leidingen leggen? Wij raden u sterk aan om voor het aanleggen van leidingen een loodgieter in te schakelen. Zo weet u zeker dat de kans op lekkages in een later stadium minimaal is.