Wat wordt het: Gras, of Kunstgras?

Wanneer kies je nu eigenlijk voor echt gras en wanneer ga je voor kunstgras? Dit hangt helemaal van de (tuin) situatie af en welke activiteiten er gaan plaatsvinden op het “gazon”.

Echt… of Kunstgras?

Een lommerrijke tuin, met hierin fraaie bomen en lieflijke perkjes, daar is het lastig voor te stellen dat iemand alleen al op de gedachte zou komen om er kunstgras neer te leggen. Dit doet dan ook (praktisch) niemand. De keuze voor kunstgras wordt vooral gebaseerd op de bestemming die het stuk(je) grond moet krijgen.

Functioneel gebruik van kunstgras

  • Kinderen: Komen er bijvoorbeeld achter in de tuin speeltoestellen voor kinderen, dan is de keuze voor kunstgras natuurlijk snel gemaakt; kinderen vertrappen -door veelvuldig gebruik- al snel het echte gras en daarbij het vervelendste; uiteindelijk zitten de kinderen iedere keer weer onder bagger en blubber. Dit heb je allemaal niet met kunstgras.
    Heerlijk! Een verademing voor jonge ouders, want soms word je er wel eens moedeloos van als je de kinderen zojuist verschoont hebt en zij dan weer onder baggervlekken uit de tuin komen.
  • Zachte landing: Ook zorgt kunstgras meestal voor zachtere valpartijen, door de hoogpolige structuur. Aandachtspunt: zorg voor een hoge kwaliteit kunstgras bij kinderen, dat wil zeggen: zacht kunstgras, want stekelig of stug kunstgras kan voor lelijke schaafwonden zorgen bij valpartijen.
  • Balkongras: Een balkon toch een natuurlijk aanblik geven? Balkongras is één van de vele opties om een balkon letterlijk zo groen mogelijk te krijgen. Het is prettig en minder koud aan de voeten dan beton. Laat dit stuk kunstgras altijd leggen door een professional, zodat opbollingen en vouwen geen kans krijgen. Voor een balkon is een aanbieding van kunstgras de beste optie; waar voor je geld en toch voordelig uit.