Waarom een gietvloer ook in een huiselijk interieur past

Het lijkt op het eerst oog en gekke combinatie: een warm huis met een gietvloer. Een gietvloer wordt veel geassocieerd met koude fabriekshallen waar de vloer vanuit praktisch oogpunt hard moet zijn en niet perse comfortabel of warm.

Toch gaat dit stereotype gietvloer lang niet altijd meer op. Er bestaan inmiddels diverse samenstellingen van gietvloeren, waarbij ook een warme, comfortabele gietvloer absoluut een optie zijn.

 

Gietvloer passend in een warme woning

Een gietvloer past uitstekend in woningen met een industriële uitstraling. Vaak wordt hierbij gekozen voor een grijstint en egale kleur. Soms is ook woonbeton een goede optie, wat een uniek patroon heeft.Toch kan een gietvloer ook passen in een woning met een minder industriële look. Hierbij moet met name gespeeld worden met de kleur van de gietvloer. Inmiddels zijn bijna alle denkbare kleuren wel mogelijk voor een gietvloer, zodat er zeer specifiek ingespeeld kan worden op de algehele uitstraling van de woning.

Meer verbouwen: Oké BV