Glasplaat op maat

Glas kent vele mooie toepassingsmogelijkheden. Veel particulieren en bedrijven zijn dan ook geïnteresseerd in de levering van een glasplaat op maat. Wilt u een glasplaat op maat laten maken? Glasservice IJsselstein vertelt u meer over de mogelijkheden die een glasplaat op maat biedt.

Glasplaat bewerking

Glas is in verschillende vormen te snijden. Zowel standaardfiguren als meer complexe ontwerpen. Door het boren of zagen van glas kan bij een glasplaat op maat rekening worden gehouden met uitsparingen zoals contactdozen, vensterbanken of kasten in de ruimte waar u de glasplaat wilt gebruiken. Een glasplaat op maat maken is echter meer dan het op de juiste afmetingen snijden of zagen van glas.

Glasplaten zijn op verschillende manieren te bewerken waardoor het glas nieuwe eigenschappen of toepassingsmogelijkheden krijgt. Wenst u een matte of semi-transparante glasplaat? Dan is zandstralen de juiste bewerkingsmethode. Een glasplaat met een dessin of bedrijfslogo is ook mogelijk dankzij het laseren of bedrukken van glas. Speciale coatings maken glasplaten zon- of brandwerend.

Soorten glasplaten

Glas vervult een belangrijke decoratieve functie in interieurs. Basisglas (floatglas) kan door toevoeging van metaaloxides een mooie groene of bronzen kleur krijgen. Ook  kan glas gebogen worden. Gebogen glas ontstaat door een glasplaat geleidelijk te verhitten in een buigingsoven en daarna gecontroleerd te laten afkoelen. Balies en balustrades zijn vaak van gebogen glas gemaakt.

Figuurglas is glas dat is voorzien van een decoratief motief. Figuurglas laat wel licht door, maar is niet doorzichtig. Daarom wordt figuurglas ook wel “privacyglas” genoemd. Een verf- of laklaag maakt een glasplaat bijzonder geschikt voor wandtoepassingen in het interieur van keukens en sanitaire ruimtes.

Glasplaten op maat

Glas kan de veiligheid van uw woning of bedrijfspand vergroten. Gehard glas is een voorbeeld van een veiligheidsglas. Gehard glas is tot meer dan 600 °C verhit en vervolgens snel met lucht afgekoeld. Door de spanningen die daardoor in het glas ontstaan is gehard glas vijf keer sterker dan ongehard glas. Als gehard glas breekt dan valt het uiteen in kleine korrels zodat niemand zich er aan kan bezeren.

Dit maakt gehard glas zeer geschikt voor deuren, wanden en meubels. Ook gelaagd glas is een vorm van veiligheidsglas. Gelaagd glas bestaat uit minimaal twee glasbladen met een tussenlaag van kunststoffolie (PVB). Als gelaagd glas van voldoende dikte is dan is het onmogelijk om er door heen te vallen.