Alles over de Braziliaanse hangmat

Een van de meest bekende soorten hangmatten is de Braziliaanse variant. Dit wordt ook wel een hangmat met doek genoemd. De Braziliaanse hangmatten staan bekend om hun comfort, de mooie afwerking en levendige kleurspel.  Daarnaast zie je deze hangmatten natuurlijk veel op de Braziliaanse stranden omdat ze heerlijk zijn om in te ontspannen. Ook in onze webshop vind je een uitgebreide collectie Braziliaanse hangmatten in verschillende kleuren en stijlen.

Hoe wordt de Braziliaanse hangmat gemaakt

In tegenstelling tot de Mexicaanse hangmat, die met de hand wordt gewezen, wordt een hangmat uit Brazilië meestal geknoopt, dit gebeurt ook met de hand. De meeste Braziliaanse hangmatten zijn volledig gemaakt van katoen. In steeds meer gevallen gebeurt dit ook met gerecycled katoen wat natuurlijk nog beter voor onze wereld is. De Braziliaanse staat om degelijke balie tijd en voordelige manier van produceren. Dit zorgt ervoor dat jij een goede hangmat voor een scherpe prijs in huis kunt halen.

Het juiste formaat kiezen

Braziliaanse hangmatten zijn er in veel verschillende stijlen, maar ook in veel verschillende formaten. Het is daarom opletten geblazen als je een hangmat gaat uitkiezen. We raden je aan om de lengte van tevoren verweven en ook de breedte niet te vergeten. Dit kan je doen door je eigen lengte op de meden en nog een kleine marge over te houden om ruimte aan het begin en aan het eind van de hangmat over te houden.

Verfraaiingen aanbrengen op je hangmat

Braziliaanse hangmatten zijn vaak al uitgevoerd in vrolijke designs maar het is ook nog molecule: verfraaiingen hierop aan te brengen. Er zijn diverse hangmat accessoires of knooppunten koop die je kunt aanbrengen op je hangmat om deze nog mooier te maken!