Je tegelvloer vollédig schoonmaken

In elk huis ligt er wel ergens een tegelvloer. Meestal wordt er voor een tegelvloer gekozen in de badkamer en in de toiletten, ook de keuken en de berging zijn plaatsen waar vaak een tegelvloer ligt. Dat komt omdat dit ruimtes zijn waar er veel water op de vloer komt of de vloer al eens vuil kan worden en een groot voordeel aan tegelvloeren is dat ze makkelijk te onderhouden zijn.

Een tegelvloer is heel makkelijk schoon te maken, de meeste tegelvloeren zijn makkelijk te reinigen met een sopje van water en zeep. Badkamertegels schoonmaken kost meestal maar een tiental minuutjes en dan heb je alweer een glanzende vloer. Vloertegels zijn dus een heel hygiënische vloerbedekking, zeker in vergelijking met andere vloerbekledingen zoals tapijten. Dit is dus de reden dat ze het best geschikt zijn voor badkamers en keukens.

Waar er vaak minder aandacht aan wordt besteed, zijn de voegen tussen de tegels. Want ook deze krijgen hetzelfde water en vuil te verduren als de tegels zelf, maar deze kunnen er wel wat minder goed tegen. Zo komt het dat voegen soms vies worden en gaan verkleuren. Het gebeurt geleidelijk en valt niet fel op, maar moest je het verschil zien tegenover je nieuwe tegelvloer, zou je verbaasd zijn.

Maar ook deze kan je makkelijk reinigen met de juiste producten. Er bestaan producten speciaal voor het schoonmaken van voegen, je kan ze kopen in sets met reinigings- en onderhoudsproducten waar je ook applicatiematerialen, handschoenen en instructies krijgt bijgeleverd. Bovendien zit er ook een coating bij die de voegen na de behandeling langdurig beschermt en zit er kleurstoffen in de producten die de voegen wit maken, zo krijg je het beste resultaat en zien ze er dus weer helemaal als nieuw uit. Zo kan je echt je héle vloer kuisen voor een extra proper resultaat.