Hortensia in kleuren

De meest voorkomende Hortenisa.

De Annabelle word in de volksmond ook wel de sneeuwballen hortensia genoemd. Of in het Latijns de Hydrangea arborescens. De bladeren van de Annabelle zijn lichtgroen en voelen heerlijk zacht aan. De Annabelle heeft een prachtige bloeiwijze. Ze bloeit in grote bolvormige samengestelde bloeiwijzen. De Annabelle bloeit in juni, juli en augustus.

De bolvormige bloemen hebben een witte kleur met een zweem van limoengroen. De bloemen willen nog wel eens topzwaar zijn door de dunne stengels waarop ze groeien. Ondersteun zo nodig de stengels. Ook is het belangrijk dat de Annabelle flink gesnoeid wordt in het voorjaar.

Snoeien van de Hortensia.

Dit bevorderd de bloeiwijze. Een Annabelle wortelt net als de meeste hortensia’s vrij oppervlakkig. De Annabelle heeft grote behoefte aan vocht. Voor een prachtige Annabelle is het belangrijk dat de struik in volle zon word geplant. En voldoende waterbehoefte. Halfschaduw kan ook nog. Een Annabelle zie je vaak in tuinen waar ze omheind worden door haagjes van bijvoorbeeld buxus. Dit om contrast te geven met een donkergroene haag..

Op zoek naar meer tuin & Groen? Lees verder