Welke garagedeur past het beste bij jou?

Wanneer je een woning met garage laat bouwen, dan is een van de grote vragen vaak ‘welke garagedeur moet ik kiezen?’

Terecht, want er zijn zoveel soorten deuren waaruit je een keuze kunt maken. In dit artikel bespreken we daarom een aantal type garagedeuren die erg populair zijn.

Sectionale garagedeuren

Dit type deur bestaat uit een aantal lamellen die tijdens het openen onder het plafond worden gehangen. Bovendien draait de deur niet naar buiten toe, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over dat je per ongeluk een voorbijganger raakt op het moment dat je de deur opent.

Zijdelingse sectionaaldeuren

Naast de sectionaaldeuren die naar binnen toe openen, zijn er ook zijdelingse varianten op de markt verkrijgbaar. Dergelijke deuren zijn vooral ideaal als je de garage iedere dag vaak in het uit wilt gaan en daarbij niet iedere keer de deur in zijn geheel open en dicht wilt doen.

Roldeuren

Zag je roldeuren vroeger vooral bij opslagloodsen; tegenwoordig zijn deze deuren ook populair onder woningeigenaren. Het grote voordeel van een roldeur is dat de panelen van de deur naar boven (verticaal) worden opgerold. Dit betekent dat je de gehele ruimte (inclusief het plafond) kunt gebruiken. Roldeuren zijn bovendien bijzonder praktisch als je in de stad woont of langs een weg, waarbij je niet het risico wilt lopen dat je voetgangers raak op het moment dat je de deur opent.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de bekende klassieke garagedeuren die naar buiten toe open kantelen als je ze opent of dicht doet. Het grote voordeel van deze deuren is dat ze een scherpe prijs hebben en het de ideale deur is als je de garagedeur alleen gebruikt om bijvoorbeeld je fiets of auto in te stallen. Een kanteldeur wordt namelijk in de meeste gevallen niet geïsoleerd geleverd, waardoor kou en tocht de garage eenvoudig binnen kunnen komen.

Op zoek naar meer tuin & Groen? Lees verder