Vakantiepark ‘Vallée les Etoiles’; dit kun je verwachten

In 2016 bezochten wij (gezin) het vakantiepark ‘Vallée les Etoiles’ van (destijds nog Landal Greenparks) in de Belgische Ardennen én pal gelegen aan de Maasvallei (Blaimont); wat onze kuitspieren gemerkt hebben(!)

Dit park ligt op een behoorlijk steile heuvel aan de Maasoever en is daardoor nauwelijks geschikt voor ouderen die slecht ter been zijn. Maakt u gebruik van een rollator? Dan zou ik dit park niet aanraden. Gelukkig zijn wij gewoon “goed ter been” en vonden wij dit een heel, héél prima park (buiten wat minpunten).

Steil & veel klimmen in het park!

Naar wat ik gezien heb bestaat dit park uitsluitend uit houten chalet ‘paalwoningen’. Om bij een huisje te komen parkeer je (vanzelfsprekend) je auto op een parkeerplaats bij je woning, loopt vervolgens een trapje af en loopt weer een trap omhoog om je vakantiewoning te bereiken (vakantiewoning alleen per trap bereikbaar).

Het park zelf is dus gebouwd aan/op een heuvelwand en is omgeven door groen. Bijzonder fraaie ligging al met al, met veel naaldbomen en heuvels.

Faciliteiten

Er was destijds (2 jr geleden) een wat verouderd buitenzwembadje, met daaraan gelegen ligweide, speeltoestellen en rondom het zwembad kuipstoelen. Een campingsfeer uit de jaren 80. Ondanks de kleinschaligheid heeft onze zoon (en vele andere kinderen met hem) genoten van dit bad! Ook is er een (klein, maar zeer modern en net) binnenzwembad.

Minpuntje

Mijn man liep helaas wel een tekenbeet op in het gras rond de ligweide. Dit gras (in tegenstelling tot Village de l’Eau d’Heure, ook van Landal) was idioot lang en verdord. Heb de indruk dat wanneer het gras op gazonhoogte was geweest, er geen tekenbeet had plaatsgevonden. Aandachtspunt dus, wees gewaarschuwd.

Het entreegebouw van het vakantiepark is werkelijk adembenemend gelegen op een heuveltop in een prachtige omgeving. Er is een klein kantoortje waar je incheckt en er zijn nog enkele voorzieningen, zoals een barretje en een schitterend restaurant met panoramazicht over de hele omgeving (een aanrader!)

Bijzonderheden

Let op: Algehele internetverbindingen waren rond 2016 bar slecht in de vakantiewoningen. Bar slecht wil in dit geval zeggen: connectie maken was óf onmogelijk, óf zó traag dat er ‘running out of time’ errors verschenen. Om te kunnen internetten bezochten wij telkens het hoofdgebouw(tje), waar je op de toepasselijke Wifi kon inloggen. Wij liepen naar het hoofdgebouw, wat een prachtige, maar steile wandeling betekende (autorit is aan te raden, maar wij gaven de voorkeur aan wandelen).

“Nederlands-vakantiepark”: Tot onze verbazing lijken vrijwel uitsluitend Nederlandse gasten dit vakantiepark te bezoeken! Wij kwamen zelfs een kind van mijn zoons’ school tegen in dit park (…) Al met al bekruipt je het gevoel, binnen het terrein, dat het een Hollandse-enclave betreft … en daar moet je van houden.

In en rond het park

De plaats Dinant is relatief dichtbij dit park en is een ware aanrader met zijn fraaie ligging aan een rotswand en is gelegen in de Maasvallei eveneens. Dinant is ware toeristenplaats, wat ook inhoudt dat restaurants e.d. behoorlijk prijzig zijn. Toch is dit schilderachtige plaatsje een must om te bezoeken wanneer je bij Vallée Les Etoiles je vakantie viert.

De Franse grens ligt op een steenworp afstand van dit park en het is bijzonder de moeite waard om de plaats Givet te bezoeken; een middelgroot (tot klein) vriendelijk ogend stadje net over de grens. Neem in dat geval de route langs de Maas!

Meer vakantie & uitstapjes? Lees hier mijn verslagen van:

België:

Nederland: