VERKOOPSTYLING BIJ DE VERKOOP VAN JOUW WONING

Wanneer je je huis wilt verkopen of reeds te koop hebt staan, kan het verstandig zijn om de styling van je huis nog eens onder de loep te nemen. Verkoopstyling is op de vastgoedmarkt tegenwoordig een populaire keuze, omdat de kansen op een snelle verkoop daardoor flink kunnen toenemen. Verkoopstyling is een vorm van marketing en is overgekomen in de jaren 70 vanuit de Verenigde Staten.

Met de komst van internet en daarop te koop staande woningen voorzien met foto’s of video’s, is verkoopstyling in veel gevallen ontzettend belangrijk geworden.

Waarom verkoopstyling?

Hoewel veel aspirant kopers het heus wel weten, is het soms maar al te moeilijk om tijdens het bezichtigen van een woning door het interieur heen te kijken. Een woning die slecht is ingericht zal veel minder snel verkocht worden dan een mooie ingerichte woning en dat heeft allemaal te maken met emotie, die de aspirant kopers toch niet van zich af kunnen zetten.

Wanneer iemand op zoek is naar een woning, dan is internet vaak de eerste bron waar men naartoe gaat. Het is dus van het uiterste belang om je woning op een zo goed mogelijke manier te presenteren. Daarbij moet je de woning op een zo professioneel mogelijke manier gestyled hebben. Ook een onderdeel van verkoopstyling is het maken van professionele foto’s. Simpele foto’s met een telefoon, komen toch vaak anders over, dan wanneer deze genomen zijn door een fotograaf.

Hoe kun je de woning zo professioneel mogelijk stylen?

Je kunt een professionele verkoopstylist inhuren, die voor een bepaald budget je woning zal omtoveren tot een fraai en aantrekkelijke woning die iedereen wil kopen. Soms kan je bij het kiezen van een makelaar een pakket kiezen, waar professionele woonstyling inzit.

Wil je het liever zelf doen, dan moet je op een paar dingen letten.

Probeer ten eerste een zo neutraal mogelijke kleurstelling van het interieur te behouden en pas dit toe op de gehele woning. Vind ook een balans tussen het gebruik van accessoires. Niet teveel, want dan oogt dat rommeliger, maar ook niet te weinig, zodat het juist weer kaal lijkt. Weet je trouwens hoe veel bloemen in je interieur kunnen doen? Heel belangrijk is daarnaast de lichtinval. Zorg bij daglicht dat je geen zonwering voor de ramen hebt en laat het daglicht goed tot zijn recht komen. ‘s Avonds kun je juist goed gebruik maken van sfeerverlichting en kaarsen. Op die manier presenteer je jouw woning op zijn best en kan de potentiële koper waarschijnlijk niet wachten tot hij of zij de sleutel ontvangt!