Wonen in … de Betuwe!

De Betuwe herbergt een schat aan mooie dorpjes, gelegen aan de Waal. Wie de dijkplaatsjes wel eens bezocht heeft zal dit volmondig kunnen beamen. Ver weg van de randstedelijke drukte, althans, zo lijkt het. Want in de praktijk zijn de grote steden praktisch stuk voor stuk binnen slechts één uur bereikbaar (route A15).

De Betuwe: Rustig, maar centraal gelegen

Gemeenten als Herwijnen, Nieuwaal, Boveneind, Haaften en Opijnen zijn prachtig gelegen langs de rivier de Waal. Woningen zijn hier nog betaalbaar en het leven is er .. goed.

Dergelijke gemeenten doen vast niet direct een belletje rinkelen bij de gemiddelde Nederlander, wat ook niet zo verwonderlijk is aangezien het kleine, lieflijke gemeentes betreffen in een vergeten gebied.

Zo bezochten wij ooit een bevriend stel wat een dijkhuis bezit in dit gebied. Onze tocht bracht ons langs tal van ‘vergeten dorpjes’, glooiend gelegen langs de oever van de Waal. Bij navraag bleek het -best riante dijkhuis met dito tuin- zo’n ton minder te kosten dan onze eigen koopwoning (nieuwbouw, stadswijk). De stap naar de Betuwe zou nooit in ons opgekomen zijn zonder een bezoek aan het bevriende stel.

Tiel, overkoepelende gemeente

Centrale overkoepelende plaats binnen de regio is de gemeente Tiel. Wil je zelf nagaan welke koopwoningen er op dit moment beschikbaar zijn in de regio, dan doe je er verstandig aan een makelaar/ hypotheekadviseur uit Tiel te benaderen, zoals makelaar LexWonen – een grote speler binnen de regio die inhoudelijk advies geeft op maat.

Insiders informatie is immers onontbeerlijk, want waar wil je wel of juist niet wonen? Wat zijn jouw persoonlijke voorwaarden om prettig te wonen? Het is belangrijk om bijgepraat te worden door vakmensen met niet alleen financiële kennis op zak, maar die eveneens hun wortels in de regio hebben.