Landalpark ‘Het Vennenbos’

Bij aankomst op Landalpark ‘Het Vennenbos’ schrok ik van de sobere huisjes. Het park is gevestigd te midden van een dennenbos (althans, zo lijkt het). De huisjes zijn grijs en grauw, maar bovenal ‘inimini’. Losse bungalows zijn er niet te vinden; alles is geschakeld. Het gaat om eind jaren 70/ begin jaren 80 huisjes en dat is nu eenmaal te zien.

Wil je graag je vakantie doorbrengen in sfeervolle ‘luxe’ vakantiewoningen, die vrij staan, dan is dit park niet aan te raden. Je betaalt wel ongeveer hetzelfde bedrag echter (of nog meer), als wat je kwijt zou zijn aan een mooie vakantiebungalow (keep it in mind). Hier tegenover staat dat er een subtropisch zwemparadijs aanwezig is, wat goed is voor véél speelplezier.

Het voelde als low-budget park. Niets mis mee; als wij de helft betaald zouden hebben van wat wij nu kwijt waren (€ 1400 voor één week), dan zou ik dat geheel acceptabel vinden. Nu, voor dit bedrag, vond ik het onwaardig en eigenlijk niet acceptabel.

Het interieur daarentegen is wél gemoderniseerd en zeer aangenaam (‘grappig’ moment; bij thuiskomst vond ik ineens ons huis echt groot van binnen. Klein went dus).

Niet alleen zijn de huisjes klein, maar er zijn ook enkele raampartijen waar a. géén gordijnen voor hangen en b. die niet te openen zijn. Niet dat er inkijk is, maar hitte is hierdoor niet buiten te houden tijdens een hittegolf. En laten wij nu net begin augustus 2018 tijdens de afgelopen hittegolf in het park gearriveerd zijn.

Buiten was het bij aankomst 35,5C en in de piepkleine zolderkamers (ca. 2 bij 3 meter met hierin 2 eenpersoonsbedden) zo’n 45 C. Luchten gaat bijna niet aangezien er geen tocht-mogelijkheid is en de ramen maar een klein stuk open kunnen. Handig hoor Landal, en ook erg klantvriendelijk. Doe hier iets aan. Hoe moeten jonge kinderen slapen op die zolderkamers? Pas rond 01.00u koelt het “iets” af (als je geluk hebt). Het is werkelijk NIET te harden daarboven wanneer het buiten 35 C is.

Tijdens hitte is in mijn ogen (naar mijn afgelopen ervaring) dit park niet aan te raden.

Landal Greenparks Het Vennenbos, huisjes
Landal Greenparks Het Vennenbos, huisjes

Algemeen

  • Het park is (mooi) gelegen te midden van dennenbomen en vennen en is behoorlijk grootschalig opgezet.
  • Er zijn veel goede faciliteiten; een subtropisch zwemparadijs met golfslagbad, wildwaterglijbaan, er zijn winkeltjes (bikini of slippers vergeten? kun je gewoon daar kopen). Een best ruime, moderne supermarkt, diverse horecagelegenheden (prima ons inziens) er zijn fietsen en skelters te huur.
  • Er is een bowlingbaan, à € 22,50 per uur en bij regenachtig weer raadzaam om van te voren te boeken. (Let op, de andere groepen wisselen ‘stiekem’ bowlingballen, waardoor jij met de slechtste ballen eindigt – melding hiervan gemaakt bij receptie).
  • Kinderen worden doorlopend vermaakt met ‘Bollo de beer’ optredens. Vooral leuk t/m 7 jaar.
  • Eén tot tweemaal per week is er ‘s avonds een optreden van een volkszanger (toen wij er waren op dinsdag- en zondagavond) bij het centrale plein van het park. Ik neem overigens aan dat deze optredens zich alleen voordoen tijdens zomerse periodes. De optredens zijn luidruchtig (schallen door het park) en gaan door tot ca. 23.00u. Muziekgenre ‘Op-volle-toeren’.  Voor de één is dit geweldig en voor de ander (zoals wij) vrij irritant. Veel en véél te hard naar onze mening.

Groot pluspunt

Het zwemparadijs is echt fantastisch, absoluut. Tijdens de hittegolf heeft het personeel het zwembadwater wat laten afkoelen, we hebben er ongelooflijk van genoten. De wildwaterbaan is ook écht een wildwaterbaan; ook als volwassene schiet je op sommige plekken over de ‘rotsen’ heen en land je met een harde plons in ‘t water. Deze wildwaterbaan is grotendeels buiten aangelegd (hoe dat dan in de winter is … zal Landal vast wel een oplossing voor hebben).

Het golfslagbad is eveneens een aanrader! Zo’n 2 keer per uur gaat ‘ie gedurende zo’n 8 minuten aan (schat ik): heer-lijk! Ouderwets genieten! (want ja, golfslagbaden worden steeds meer een zeldzaamheid) Top dus!

Meer vakantie & uitstapjes? Lees hier mijn verslagen van:

België:

Nederland: