Plantenwand

Planten mogen gezien worden

Planten vinden we overal terug. Meestal staan ze her en der verspreidt in een ruimte en soms in groepjes bij elkaar. Behalve binnenshuis zijn er in tuinen vaak heel wat planten terug te vinden. Met een zogenaamde plantenwand worden je planten op een andere manier tentoongesteld dan over het algemeen de norm is. Een plantenwand kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Over het algemeen wordt de aandacht van mensen snel op een dergelijke wand gevestigd. Het is anders dan anders en bovenal oogt het erg leuk!

Plantenwand

Een plantenwand wordt soms ook wel “verticale beplanting” genoemd. Dit is een mooie beschrijving. Toch is het zo dat de planten niet verplicht verticaal tentoongesteld dienen te worden. Een horizontale plantenwand is ook een mogelijkheid. Als je een wat grotere wand hebt is het mogelijk om te gaan werken met een vierkant. Je planten worden zowel horizontaal en verticaal tentoongesteld.

Belangrijke punten

Zorg ervoor dat er een goede afvoer verwerkt zit in jouw plantenwand. Overtollig water kan wegstromen en je planten blijven langer mooi. Vooral binnenshuis is dit erg belangrijk. Overstromingen in je huiskamer zijn natuurlijk niet de bedoeling. Als je met verschillende soorten planten gaat werken kies dan exemplaren die op het gebied van verzorging niet te verschillend zijn. Dat is het meest praktisch.

Tot slot een leuke tip, overweeg eens een wand met daarin kruiden. Je hebt op deze manier al je kruiden bij elkaar én een lekkere maaltijd is gegarandeerd!

Deze advertorial is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.