Financiële tips voor studenten

Het is voor studenten niet makkelijk om rond te komen, zeker niet voor studenten die op kamers wonen en dus moeten betalen voor hun huur, eten, schoonmaakspullen en noem het maar op. Je wilt als student natuurlijk niet een enorme studieschuld opbouwen, dus is het zaak om zo zuinig mogelijk met je geld om te gaan. In dit artikel geven we een aantal tips die je hiervoor kunt gebruiken.

Naast studeren wil je natuurlijk ook nog tijd besteden aan je sociale leven. Het is leuk om af en toe af te spreken met vrienden of vriendinnen en leuke dingen te doen. Vaak uit gemak ga je iets doen dat geld kost, maar eigenlijk is dit niet nodig. Het gaat er immers om dat je elkaar ziet en wat je dan doet maakt niet eens zo veel uit. Ga bijvoorbeeld eens een rondje fietsen, naar het strand, naar een leuk park of iets anders dat geen geld kost.

Let op de aanbiedingen! De supermarkten concurreren met elkaar door de ene na de andere aanbiedingsactie te doen. Bepaal wat je die week gaat eten dus eens aan de hand van de aanbieding van jouw supermarkt. Dit kan je veel geld schelen en zo kom je misschien ook meteen op nieuwe ideeën voor gerechten.

Een bakje koffie is niet te missen voor veel studenten. Toch is koffie vaak prijzig als je het onderweg koopt. Het is dan veel handiger om thuis koffie te zetten en dit in een thermoskan mee te nemen. Zo heb je de hele dag koffie bij de hand en bespaar je meteen geld. Het hoeft helemaal geen saaie filterkoffie te zijn, want je kunt ook koffiecups gebruiken, die er in veel verschillende smaken zijn. Het verschil met de koffie die je anders zou halen zul je niet merken! Enkele lekkere koffiemerken zijn nespresso, lavazza en dolce gusto.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.