Verschillende soorten jaloezieën voor verschillende soorten interieurs

U heeft vast al gezien dat u een grote keuze heeft als u nieuwe jaloezieën nodig heeft voor uw interieur en het is de bedoeling dat u uit al deze verschillende soorten jaloezieën de juiste kiest. Of u nu de badkamer, woonkamer, keuken of slaapkamer van raamdecoratie wilt voorzien, er zijn jaloezieën te vinden die passen. Uiteindelijk komt het neer op uw eigen smaak en wat u zelf het mooiste of meest praktische vindt, maar er zijn manieren waarop u gemakkelijker een keuze maakt uit alle verschillende soorten jaloezieën die u worden aangeboden. De onderstaande informatie helpt u daarbij.

Verschillende soorten jaloezieën en materialen

Een eerste classificatie die u aantreft als u verschillende soorten jaloezieën bekijkt is die van het materiaal. De meeste winkels geven u de keuze uit hout, pvc en aluminium. Al deze materialen zijn in een verscheidenheid aan kleuren te krijgen, maar er zijn enkele verschillen die voor u mogelijk belangrijk zijn.

1. Hout

Hout is een schitterend materiaal voor jaloezieën, omdat het natuurlijk is, het is uniek en het heeft een warme uitstraling. Het is ook lichtgewicht, dus u kunt het ook voor grote ramen hangen. De lamellen zijn meestal wat breder voor een authentiek uiterlijk. Kiest u voor hout, dan kan dat niet buiten of in vochtige ruimtes worden gebruikt. Van alle verschillende soorten jaloezieën is dit de meest gangbare keuze voor landelijke- en klassieke interieurs.

2. PVC

PVC is een zeer veelzijdig materiaal en daarbij is het ook goed betaalbaar. Het is in een verscheidenheid aan kleuren en uitvoeringen te krijgen, gemakkelijk te onderhouden en het kan buiten en in vochtige ruimtes worden toegepast. Met PVC jaloezieën bootst u het uiterlijk van hout na, ook in de badkamer en de keuken. Het is van alle verschillende soorten jaloezieën het breedst toepasbaar en dus in elk interieur toe te voegen.

3. Aluminium

Aluminium is van alle verschillende soorten jaloezieën de keuze voor moderne- en industriële interieurs. De lamellen zijn smaller dan bij de andere materialen en kunnen in een verscheidenheid aan kleuren worden uitgevoerd. Aluminium wordt ook veel toegepast in kantoren, omdat smalle lamellen de privacy bevorderen. Daarnaast is het ook toepasbaar in vochtige ruimtes en heeft het weinig onderhoud nodig.

Hoe kiest u de beste kleur?

Er worden dus verschillende soorten jaloezieën aangeboden in drie gangbare materialen. Het materiaal bepaalt de uitvoering, de uitstraling, de prijs en de mogelijkheden, maar de kleur is ook een punt waar u goed over na moet denken. Kwalitatieve jaloezieën gaan namelijk lang mee en het is de bedoeling dat u daar vele jaren gebruik van maakt. Het is goed mogelijk dat uw jaloezieën één of misschien wel twee interieur make-overs meemaken.

Als u voor een felle en opvallende kleur kiest, dan is de kans groot dat deze in uw volgende inrichting niet meer past. Dat is prima, als u daar mee kunt leven. Kiest u voor een wat neutralere kleur, dan verhuizen uw jaloezieën mee naar uw nieuwe interieur en hoeft u die niet te vervangen. De kleur is dus een belangrijke beslissing als u uit alle verschillende soorten jaloezieën een keuze gaat maken.

Wel of geen ladderband?

U heeft uit alle verschillende soorten jaloezieën al een selectie gemaakt door de juiste kleur te kiezen en door het materiaal te bepalen. Een andere beslissing die u moet maken is of u een ladderband laat toevoegen of niet. Dit is een band die verticaal over de jaloezieën loopt en die de gaatjes afdekt. Dat maakt uw jaloezieën steviger en zorgt ervoor dat ze minder licht doorlaten als ze gesloten zijn.

Een andere reden waarom de ladderband belangrijk is, is omdat u er een andere uitstraling mee realiseert. Over het algemeen worden de verschillende soorten jaloezieën met ladderbanden gezien als warmer en traditioneler dan jaloezieën zonder ladderband. Heeft u een landelijk- of klassiek interieur, dan is het dus erg passend om een ladderband toe te laten voegen. Ook in moderne interieurs kan een ladderband een uitkomst bieden. U kunt de verschillende soorten jaloezieën namelijk personaliseren door een band in een afwijkende kleur uit te kiezen. U krijgt dan unieke jaloezieën die opvallen of die twee van uw interieur kleuren weerspiegelen.

De breedte van de lamellen

Jaloezieën worden geleverd met smalle lamellen van slechts 16 millimeter breed. Tegelijkertijd zijn er ook verschillende soorten jaloezieën waarbij u een lamelbreedte van wel 70 millimeter uit kunt kiezen. Het kan lastig zijn om te besluiten welke breedte u nodig heeft. Over het algemeen is een smalle lamel beter voor kleine ramen, kantoren en ramen waar u in- en ook uitkijk niet wilt stimuleren. Als deze open staan zijn de kieren tussen de lamellen namelijk ook smal. Een smalle lamel is ideaal voor gebruik in badkamers, toiletten en kantoren, bijvoorbeeld.

Alle verschillende soorten jaloezieën met een brede lamel laten meer licht door als ze open staan. Ook kunt u beter naar buiten kijken en iemand anders kijkt gemakkelijker naar binnen. Een bredere lamel geeft uw jaloezieën een warmer uiterlijk en is erg mooi bij grotere ramen. Vergeet niet dat u uit alle verschillende soorten jaloezieën wel een lamelbreedte uitkiest die past in uw kozijn. De jaloezieën moeten hier netjes invallen en niet uitsteken.

Verschillende soorten jaloezieën bij een webwinkel

Een laatste grote keuze is de winkel waarbij u uw jaloezieën wilt gaan kopen. En uiteraard is het belangrijk dat deze uit alle verschillende soorten jaloezieën de juiste aanbiedt. Deze moeten ook binnen uw budget vallen zonder dat u inlevert op de kwaliteit. Het kan soms lastig zijn om de juiste winkel te vinden.

Bij een webwinkel heeft u vaak een zeer uitgebreide keuze uit verschillende soorten jaloezieën, is het assortiment groter en ligt de prijs lager. Het is tegelijkertijd niet zo dat de kwaliteit van jaloezieën bij webwinkels minder is, integendeel.

De handige filters gebruikt u om uit alle verschillende soorten jaloezieën die worden aangeboden een selectie te maken. U ziet dan alleen de exemplaren die voor u relevant zijn. Met de instructies van de winkel hangt u deze snel en gemakkelijk op, zodat u ook direct van uw nieuwe jaloezieën kunt profiteren.