Verschillende soorten villa’s

Een moderne villa is een absoluut droomhuis. Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor je een huis kunt laten ontwerpen wat precies beantwoordt aan de stijl die jij zoekt. Formaat, vorm, stijl, materialen: er zijn legio opties.

Twee stromingen

Er zijn twee duidelijk te onderscheiden stijlen te onderscheiden in de stijl van moderne villa’s. Ten eerste is er de hypermoderne minimalistische architectuur, gekenmerkt door strakke lijnen en geen frutsels. Ten tweede is er de meer klassieke stroming. Hier combineert de architectuur moderne invloeden met de klassieke uitstraling van villa’s. Dat kan zich op allerlei manieren vertalen, bijvoorbeeld in de keuze voor materiaal.

Moderne materialen

Voor de bouw van huizen zijn tegenwoordig veel meer materialen mogelijk dan vroeger. Je ziet dan ook dat er geëxperimenteerd wordt met materiaal dat je voorheen niet zag in de bouw van huizen. Staal bijvoorbeeld. Je kunt hier een gehele gevel mee voorzien, eventueel zelfs in een ronde vorm. Uiteraard is isolatie een belangrijk punt bij de keuze voor materiaal. In het geval van staal zal hier in veel gevallen een meer isolerend materiaal onder zitten.

Minimalistische moderne villa

Een minimalistische villa wordt gekenmerkt door strakke lijnen en effen oppervlakken. Het idee is dat al het overbodige wordt weggelaten. Dat betekent bijvoorbeeld ramen van plafond tot vloer en geen toeters en bellen op de gevel. Qua kleuren zijn zwart en wit typerend, maar uiteraard kan een uitspatting ook. Door te kiezen voor grote effen oppervlakken straalt de woning rust uit.  Deze optie wordt vaak gekozen bij het villa bouwen.

Klassieke moderne villa

Een villa die modern en klassiek combineert. Dat kan je op allerlei manieren invullen. Typerend is dat tenminste één aspect van de woning duidelijk klassiek is. Dat kan bijvoorbeeld een rieten dak zijn, een bordes of een groot balkon met indrukwekkende reling. Kenmerkend zijn ook de accenten met meer detail, zoals op de dakranden en bijvoorbeeld een mooie houten schuifpui.