Je thuiskantoor inrichten? Hier moet je rekening mee houden

Als je net als vele tegenwoordig uit huis werkt, dan is wooninspiratie opdoen soms nog best een uitdaging. Je wil er natuurlijk wel voor zorgen dat jouw werkplek zo goed mogelijk ingericht is. Dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook goed voor de productiviteit. Er zijn echter altijd wel een paar dingetjes waar je rekening mee moet houden. Die hebben we hier dan ook maar eventjes voor je op een rij gezet. Zoek jij dus nog inspiratie? Lees dan snel verder.

Zorg ervoor dat je al je apparatuur aansluiting heeft

Over het algemeen betekent dit natuurlijk dat je voldoende stopcontacten en internet bereik hebt in de kamer. Voor de meeste mensen betreffen dit dan ook niet meer dan de standaard, zoals een computer, maar het kan natuurlijk zijn dat jij met meer gespecialiseerde apparatuur in de weer bent. Plan dan van tevoren goed de stroomvoorziening uit en laat zonodig extra stopcontacten installeren. Dan kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je moet gaan werken. Ook is het belangrijk dat er zonodig goed internet via de kabel dan wel wifi in de kamer hangt.

Zorg voor een goede bureaustoel

Als jij de hele dag achter het bureau zit, dan is het van vitaal belang dat je een stoel hebt waarmee je de dag goed kan doorkomen. Dat is niet alleen belangrijk voor de productiviteit tijdens de dag, maar draagt ook bij aan een goed postuur. Dit is natuurlijk belangrijk. Veel mensen krijgen rugklachten vanwege te lang op een stoel zitten die niet goed is voor je rug. Dit kan je op de lange termijn nog een heleboel problemen helpen voorkomen. Nu is een goede stoel natuurlijk ook wel iets duurder, maar het is de investering meer dan waard.

Kies een goed bureau

Achter wat voor een type bureau je gaat zitten kan nogal wat uitmaken voor de productiviteit. Een van de belangrijkste dingen die je wilt inplannen is hoeveel opbergruimte je nodig gaat hebben. Ben je veel met documenten en dergelijke in de weer? Dan is een bureau met lades wellicht heel erg handig. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt kan het ook handig zijn om een bureau te kopen met een uitschuifplank voor het toetsenbord. Dan hou je nog genoeg ruimte over op het bureaublad zelf. Plan dit van tevoren dus goed uit.

Zorg voor goede verlichting

Dit klinkt misschien heel erg duidelijk, maar vaak zien we toch wel vaak dat mensen niet voldoende licht in de kantoorruimte hebben. Voldoende licht is niet alleen handig voor de look, maar is ook beter voor de ogen. Het helpt ook om je goed alert te houden. Als je vaak nog in de avond werkt dan is het investeren in een paar goede lampen een goed idee. Als je de mazzel hebt dat je een groot raam hebt, dan kan je ook van natuurlijk licht gebruik maken. Speel hier dus wel goed op in, en zorg voor voldoende verlichting. Vond je dit stukje interessant en wil je meer lezen? Lees onze blogs hier!