Hoe kun jij jouw huis direct verkopen?

Woon jij op dit moment in een prima optrekje, maar zag je zojuist dat je droomhuis (eindelijk) te koop staat? Of gaan je kinderen uit huis en wordt het tijd voor een kleinere woning? Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom jij jouw huis graag wil verkopen. En dit verkopen, doe je vaak het liefst zo snel mogelijk, maar hoe doe je dat? Wat zijn de mogelijkheden? Om hier meer over te weten te komen, lees snel verder..

Huis laten opkopen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een snelle verkoop van jouw huis. Een van deze mogelijkheden is het laten opkopen van jouw huidige woning door een gespecialiseerde huizen opkoper. Deze specialist volgt een vast stappenplan. Eerst wordt er een taxatie van het huis gedaan, waarna een bod gedaan wordt. Vervolgens worden er afspraken gemaakt en wordt er een koopakte opgesteld. De koopakte wordt na het tekenen doorgestuurd naar de notaris. En dan is het feest! Jouw woning is verkocht. Door de inzet van een huizen opkoper wordt jouw huis op een snelle manier voor een eerlijke prijs verkocht. Wie weet kun jij dan eindelijk een bod uitbrengen op het droomhuis om de hoek!

Een makelaar inzetten? Of alles zelf regelen?

Een andere, meer bekende manier voor het verkopen van een huis is het inzetten van een makelaar. Dit kan een internetmakelaar zijn, die je deels helpt met het verkoopproces, of een makelaar die van begin tot eind helpt bij de verkoop van jouw huidige huis. Zo doet hij of zij onder andere onderzoek naar een geschikte prijs, start diegene de verkoop van de woning, regelt hij of zij de bezichtigingen, onderhandelt diegene en meer. Ideaal toch?

Het inzetten van een makelaar is zeker een goede optie, maar de mogelijkheid om zelf je huis te verkopen bestaat ook nog. Bij het kiezen voor deze methode bespaar je op de makelaarskosten. Daarnaast heb je alles helemaal zelf in de hand, dus verkoop je bijvoorbeeld liever niet aan mensen uit de buurt? Geen probleem; jij bepaalt het allemaal zelf! Het is echter niet makkelijk als je geen ervaring hebt met de verkoop van huizen. Deze tips kunnen je helpen: vertel over de unieke eigenschappen van jouw woning, zorg voor goede foto’s en gebruik het internet voor het adverteren van jouw huis. Succes!