Hoe wordt een daklekkage verholpen?

Een lekkage is erg vervelend, een daklekkage al helemaal. Een daklekkage ontstaat vaak door iets buiten je macht om, maar het kan veel schade met zich meebrengen. Veel schade is natuurlijk ook veel geld uitgeven aan reparatie en vervanging. Het is daarom fijn als je een daklekkage in eerste instantie kunt voorkomen. Ben je benieuwd hoe je zelf een daklekkage kan voorkomen? Lees dan verder voor handige tips.

Tips voor het voorkomen van een daklekkage

  1. Dakinspectie

Het is van belang om je dak goed te onderhouden. Laat je dak dus inspecteren door een dakdekker. Laat dit een paar keer per jaar doen. Een dakdekker controleert dan of de dakpannen nog op zijn plek liggen en of je dakpannen nog recht liggen. In het geval van een plat dak zal de dakdekker controleren of je dakbedekking nog strak ligt er dat er geen ‘knikjes’ in zitten.

  1. Dakgoten

Het onderhouden van je dakgoot is belangrijk om een lekkage te voorkomen. Door de verschillende seizoenen komt er vuil en bladeren terecht in je dakgoot. Als dit met de tijd blijft opstapelen dan kan de dakgoot verstopt raken. Een lekkage in de dakgoot is het gevolg hiervan. Daarom is het aangeraden om minstens één keer per jaar je dakgoot in het najaar schoon te maken. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen, maar let wel op: zorg ervoor dat je de dakgoot op een veilige manier schoonmaakt. Lukt dit niet? Schakel dan voor de veiligheid een dakdekker in om de klus te klaren.

  1. De omgeving van je huis

Controleer ook de omgeving van je huis goed. Staan er meerdere bomen? Verwijder dan overhangende en/of takken die loshangen. Zo voorkom je stormschade en de mogelijke lekkages die erbij komen kijken. Laat daarnaast ook bomen in je tuin regelmatig controleren en verzorgen.