Antislip rubber tape trap

Bij een opknapbeurt van je huis of tijdens een verbouwing zal je wellicht ook iets aan je trap willen doen. Hierbij zul je zowel naar het uiterlijk als naar de veiligheid van de trap moeten kijken. Waar moet je op letten en welke mogelijkheden zijn er? We zetten het vandaag voor je op een rij.

Soorten trappen

Trappen zijn er in vele soorten en maten. Ze kunnen gemaakt zijn van steen zoals marmer of van beton. Daarnaast zijn er ook houten trappen en trappen van metaal. De treden kunnen langwerpig en wigvorming zijn en in sommige gevallen een combinatie van deze twee.

Overwegingen

De factoren die een rol spelen bij het kiezen van de aankleding van de trap zijn in drie groepen te verdelen. Allereerst zijn je persoonlijke smaak, wensen en voorkeuren van belang. Daarnaast is veiligheid een belangrijk punt. Tot slot is het prijskaartje dat hieraan hangt een belangrijke overweging.

Opties voor trapbekleding

Je kunt een stenen trap laten zoals deze is en gezien de prijs van dit materiaal is dat ook meestal waarvoor men kiest. Een houten of betonnen trap kan worden geverfd, naar ook worden voorzien van tapijt of tapijttegels. Deze laatste zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals langwerpig en halve maanvormig.

Veiligheid

Als je kiest om de trap te verven of als je een trap van natuursteen hebt zul je maatregelen moeten nemen om de veiligheid te bevorderen. Deze traptreden kunnen namelijk erg glad zijn en daardoor een risico opleveren. Door de treden te voorzien van antislip rubber tape zorg je ervoor dat de kans op valpartijen verlaagd wordt.

Antislip trap tape is gemakkelijk aan te brengen. Het is een kwestie van de traptreden goed schoonmaken en vervolgens laten drogen. Daarna kan je de tape op iedere trede plakken. Je kunt het tape zelf gemakkelijk op de lengte die jij wilt en nodig hebt afknippen. Ook het onderhoud is simpel, je kunt de treden met antislip rubber tape gewoon afnemen met een vochtige doek. Anti slip rubber tape is verkrijgbaar in vele kleuren. Bijv. antislip trap wit, zwart, grijs, beige.

Conclusie

Op het moment dat je verhuist of iets gaat veranderen aan de bekleding van de trap zul je na moeten denken over de veiligheid van de nieuwe situatie. Als je trap van steen of van geverfd of gelakt hout is zul je ervoor moeten zorgen dat je passende maatregelen neemt om te voorkomen dat mensen op de trap uitglijden en naar beneden vallen. Het aanbrengen van antislip rubber tape kan daarbij een voordelige en goede keuze zijn. Je kunt het gemakkelijk zelf aanbrengen en het reinigen is zo klaar.