Het huis ventileren in de zomer zonder muggen

In Nederland worden we steeds vaker geconfronteerd met warmere zomers en soms zelfs hittegolven. Naast het feit dat dit natuurlijk ontzettend alarmerend is met betrekking tot het milieu en het klimaat, is dit vaak ook erg ongemakkelijk. Lekker slapen wanneer het buiten erg warm is, is lastig en wanneer je de deuren en ramen open zet komen er vaak allerlei vliegen en muggen je huis in. Door de relatief hoge luchtvochtigheid in Nederland gedijen steekvliegen en ongedierte erg goed in de Nederlandse zomers. Om al deze ongewenste beesten buiten de deur te kunnen houden en toch te kunnen ventileren en het huis af te laten koelen, is een plisse hordeur een must.

Verminder hooikoortsklachten in huis met een plissé hordeur

De hordeuren van tegenwoordig zijn beter dan ooit qua kwaliteit en gaan ook jarenlang mee. De hordeuren zijn gemaakt van meestal donkergekleurd materiaal, wat niet alleen zorgt voor een mooie look, maar tevens zonwerend werkt, waardoor het binnen minder snel opwarmt. Het fiber materiaal van de hor houdt niet alleen vliegen en muggen buiten, maar blokkeert ook pollen die het voorjaar in de lucht zweven. Dit zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit binnen behouden blijft tijdens het ventileren en dat je ook aanzienlijk minder klachten met betrekking tot hooikoorts zal ondervinden. De hor is daarnaast makkelijk schoon te houden en ook bestand tegen een stootje, doordat het elastische materiaal meebuigt. De meeste hordeuren worden geleverd met een klik-sluitsysteem of een magneet-sluitsysteem dat makkelijk open en dicht is te doen.

Speciaalzaken maken plissé hordeuren op maat

Door de toenemende vraag naar plissé hordeuren de afgelopen jaren, zijn er ook steeds meer speciaalzaken bijgekomen. De meeste van deze winkels bieden een webshop waar je zelf je hordeur kan uitkiezen en op maat kan bestellen. Vele aanbieders werken door het hele land en komen dan ook binnen afzienbare tijd bij je thuis om de deur te installeren. Niet alleen voor standaard deuren, maar ook voor bijvoorbeeld grote ramen of een schuifpui kan een hor geïnstalleerd worden.