Coniferen voor jouw tuin: Voordelen, kosten en tips voor het kopen

Als je op zoek bent naar een mooie en onderhoudsvriendelijke manier om privacy toe te voegen aan je tuin, overweeg dan eens om coniferen te planten. Het tarief voor het kopen van coniferen kan variëren afhankelijk van de grootte en de soort, maar de voordelen zijn duidelijk. In deze blogpost zullen we de voordelen van het planten van coniferen in jouw tuin bespreken, samen met enkele tips voor het kopen en onderhouden van deze bomen.

Voordelen van coniferen in jouw tuin

Coniferen zijn groenblijvende bomen die het hele jaar door kleur en structuur aan jouw tuin kunnen geven. Ze kunnen in verschillende soorten en maten komen, waaronder kleinere variëteiten die geschikt zijn voor kleine tuinen en grotere bomen die privacy kunnen bieden voor grotere eigendommen. 

Het planten van coniferen heeft verschillende voordelen, waaronder:

  • Privacy: Coniferen zijn perfect voor het creëren van een natuurlijke schutting om jouw eigendom af te schermen van buren of passerende voetgangers en auto’s.
  • Onderhoudsvriendelijk: Coniferen zijn relatief onderhoudsvriendelijk en hebben over het algemeen geen regelmatige snoei nodig.
  • Milieuvriendelijk: Coniferen trekken vogels en andere dieren aan en kunnen helpen bij het verminderen van luchtvervuiling en geluidsoverlast.
  • Wintergroen: Coniferen blijven het hele jaar door groen, wat betekent dat ze in de winter ook voor kleur en structuur zorgen in jouw tuin. 

Kosten van coniferen en tips voor het kopen

De kosten voor het kopen van coniferen kunnen variëren afhankelijk van de grootte en de soort. Over het algemeen zijn coniferen echter relatief betaalbaar in vergelijking met andere soorten bomen en struiken. Bij het kopen van coniferen is het belangrijk om te overwegen welke soort het beste geschikt is voor jouw tuin. Sommige van de populaire soorten coniferen zijn:

  • Taxus
  • Thuja
  • Chamaecyparis
  • Juniperus

Bij het kopen van coniferen is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte en de vorm van de boom. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor jouw tuin, aangezien sommige coniferen erg groot kunnen worden en ruimte nodig hebben om te groeien. Overweeg ook om coniferen te kopen die zijn gekweekt voor jouw regio, aangezien ze beter bestand zijn tegen lokale weersomstandigheden.

Als je op zoek bent naar een andere optie voor het toevoegen van privacy en structuur aan jouw tuin, overweeg dan eens om Portugese laurier te kopen. Dit is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die gemakkelijk te onderhouden is. Portugese laurier kan ook in verschillende maten en vormen komen, afhankelijk van jouw voorkeur en de grootte van jouw tuin. Het is ook mogelijk om Portugese laurier in een haag te planten om zo privacy te creëren. Coniferen zijn een geweldige keuze voor het toevoegen van privacy en structuur aan jouw tuin. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk en blijven het hele jaar door groen. Bij het kopen van coniferen is het belangrijk om te overwegen welke soort het beste geschikt is voor jouw tuin en om ze goed te verzorgen, zodat ze gezond blijven. Koop Portugese laurier, dat kan ook een goede optie zijn voor privacy en structuur. Overweeg daarom beide opties en kies de beste optie voor jouw tuin.